Altea en omgeving

Altea ligt in de provincie Alicante. Op één uur in het noorden van de luchthaven van Alicante en op 142 km in het zuiden van de luchthaven van Valencia. Dit mooie mediterrane dorp tussen Benidorm en Calpe, verbaast door haar natuurlijke omgeving. “El Morro de Toix” of “Sierra Helada” met hun indrukwekkende uitzichten, zijn enkele van de belangrijkste aantrekkelijkheden van Altea.

Altea is beschermd van de koude winden, dankzij de “Sierra de Bernia” in het noorden van de stad. Daardoor heerst er een aangenaam mikroklimaat, met gemiddelde jaartemperaturen van 18 graden.

De bevolking bestaat uit 23.500 inwoners, waarvan een groot percentage buitenlanders, aangetrokken door het licht en de charme van dit middellands zeedorpje. Langs haar 8 km lange kustlijn vinden we onverwachte baaien, kliffen en stranden. In het “Punta de Mascarat”, liggen er kiezelsteenstranden met turquoise en helder water, ideaal om watersporten in te beoefenen. U kan vanuit het centrum de stranden en de jachthaven van Altea bereiken. Als u een iets exclusievere meerpaal zoekt, zal u dit zeker vinden in één van de vele jachthavens van de streek. In de oude stadskern zijn er vanaf de kerk van “El Consuelo” verschillende uitkijkpunten te vinden waarvan u kan genieten van adembenemende uitzichten.

Het dorp bewaart nog steeds haar traditionele mediterrane bouwstijl, bebloemde balkons en smalle straten nodigen uit voor een gezellige wandeling of om de lokale keuken te ontdekken in één van de restaurants.

Altea heeft ook verschillende nieuw-gebouwde luxueuze urbanisaties, die u topkwaliteit vakantieappartementen en villa’s met prachtig uitzicht aanbieden.

Het is niet te verbazen waarom dichters, schrijvers en schilders van over de hele wereld Altea als woonplaats uitkiezen, het is een magische plek voor inspiratie.

 

Bezienswaardigheden

Altea is gebouwd op een heuvel en op deze heuvel vind je prachtige witte huisjes. Dat maakt het zo karakteristiek! Al is Altea is geen grote stad, er is hier genoeg te zien.

CASCO ANTIGUO DE ALTEA
Het oude centrum van Altea, Casco Antiguo, is een bezienswaardigheid op zich. Het is gebouwd op een heuvel, waardoor het steile kronkelende straatjes heeft. Hier vind je prachtige, witgekalkte huizen. In de 18e eeuw werden deze huisjes vooral gebruikt als ambachtelijke werkplaatsen, winkels, galeries en restaurants. Vandaag de dag zijn er nog steeds veel terrassen, restaurants, handwerkzaakjes en galeries te vinden. De toegang naar het oude centrum gaat nog steeds via de oude poort, Portal Viejo genoemd, die een middeleeuwse oorsprong heeft.

IGLESIA DE NUESTRA SEÑORA DEL CONSUELO
Deze parochiekerk met haar twee bijzondere koepels is het beeld geworden van Altea. De kerk wordt ook wel Iglesia de Arriba, oftewel de hooggelegen kerk, genoemd. De kerk is gebouwd in het begin van de twintigste eeuw en heeft twee karakteristieke blauwe koepels met witte versieringen. Vanaf het kerkplein heb je tevens ook prachtig uitzicht over de moderne stad, de zee en de kust.

IGLESIA ORTODOXA RUSA
Deze kerk is iets buiten het centrum van Altea te vinden. Het is de eerste Russisch-orthodoxe kerk gebouwd in Spanje. Een Russische miljardair wilde een exacte kopie van een Russisch-orthodoxe kerk uit de zeventiende eeuw. Er werden hout en andere materialen uit het Oeral-gebergte gebruikt en de kerk is zelfs gemaakt door Russische arbeiders.

Foto overzicht Altea

TOP