Albir en omgeving

Albir in Spanje ligt in de gemeente Alfas del Pi, in de provincie Alicante en in de regio Valencia, tussen de kustplaatsen Altea en Benidorm.

Het dorp ligt aan het strand Playa del Albir, dit is een lang strand met een boulevard met barretjes en restaurants.

De boulevard is ook een “Walk of Stars” met tegels van steen en brons van beroemde winnaars van het jaarlijkse filmfestival in L’ Alfas del Pi.

Het jaarlijkse filmfestival bestaat in 2018 al 30 jaar en trekt elk jaar in de zomermaand juli veel beroemde acteurs, regisseurs en scenarioschrijvers maar ook veel fans komen graag naar dit bekende festival.

Albir is in vergelijking met de omliggende toeristische plaatsen een vrij rustige vakantie bestemming.

In de directe omgeving van Albir zijn veel bezienswaardigheden zoals: het natuurpark Serra Gelada met de okermijnen, de oude toren Bombarda en de Punta Albir vuurtoren, dit is een mooie oude wachttoren uit de zeventiende eeuw. Het lokale festival van Albir wordt elk jaar gevierd in het eerste weekend na 15 augustus, er zijn veel leuke activiteiten zoals dans, muziek, film en een sfeervolle markt met lokaal eten en drinken.

Albir is een relatief rustige vakantie bestemming en er zijn kleinschalige hotels en pensions. Het is ook een goede centrale uitvalsbasis om de Spaanse provincie Alicante en de regio Valencia te verkennen.

Wat te doen

Albir is een dorp aan de Spaanse Costa Blanca, een gebied van ongeveer tweehonderdvijftig kilometer in lengte aan de oostkust van het land. Het ligt in de buurt van het grotere en drukkere Benidorm maar het is een ideale vakantiebestemming als je van het strand en watersporten houdt en toch in de buurt van een stad wilt zijn maar niet in al de drukte wilt zitten.

Dit plaatsje is pas sinds de jaren negentig echt gaan leven toen veel mensen uit het noorden van Europa er besloten te gaan wonen of een tweede huis te kopen, en dus ook veel Nederlanders. Daarom is er in Albir niet echt veel cultuur maar het meeste kun je bij het strand vinden waar je prima kunt windsurfen, waterskiën, met een bootje de zee op kunt gaan of naar de vuurtoren wandelen die op de bijna vijfhonderd meter hoge Sierra Helada staat. Je kunt aan het strand ook een aantal winkeltjes vinden en veel bars en restaurants waar je heerlijk kunt eten terwijl je van het prachtige uitzicht over de Middellandse Zee geniet. Om het eten een beetje te laten zakken kun je een stukje wandelen over de boulevard van Albir, ook wel de Walk of Fame van Spanje genoemd, door de namen van Spaanse acteurs in de sterren die je op de grond kunt vinden.

Fotogallerij Albir

TOP